Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBij welke klachtenVoor wieBehandelingOver JohnTarievenContact

Vermoeidheid aanpakken en vitaler leven.

Vermoeidheid aanpakken en vitaler leven.

Blog

Tips en advies

Leef een gezonder en vitaler leven

Neuraaltherapie

22 mrt. 2019 - John Van der Woude

Als manueel arts, osteopaat en arts voor integrale geneeskunde maak ik gebruik van kennis en inzichten uit verschillende opleidingen en ben ik constant op zoek naar nieuwe methoden en technieken om mensen te helpen. Ik wil mensen meer kunnen bieden en ik vul mijn gereedschapskist met nieuwe gereedschappen om ook complexe problemen te kunnen aanpakken. In dit artikel wil ik een van mijn gereedschappen onder de aandacht brengen. Het heet Neuraaltherapie.


Workshop Wim Hof Methode

20 mrt. 2018 - John Van der Woude

Net als vele andere heb ik door de Wim Hof Methode (WHM) een gezondheidsboost gekregen. Het is simpele methode om meer vitaliteit, veerkracht, energie en gezondheid te krijgen.


Train uw brein met uw stem

23 okt. 2017 - John van der Woude

Heeft u of een van uw gezinsleden last van: - stemproblemen; - moeite met taal; - aandachts- en concentratie problemen; - problemen met horen en luisteren; - geheugenproblemen; - te weinig energie? Dan is dit artikel zeker de moeite van het lezen waard!


Velen van jullie hebben al gemerkt dat mijn praktijkvoering in de loop der jaren is veranderd. Ik ben 18 jaar geleden begonnen als manueel arts. Al snel merkte ik dat de puur mechanische benadering te beperkt is: een mens bestaat uit meer dan botten en spieren.


De reguliere geneeskunde is gespecialiseerd in acute en ernstige ziekten, maar heeft weinig te bieden als er geen afwijkingen worden gevonden bij aanvullend onderzoek, zoals bloedonderzoek, CT, MRI, PET-scan.


Waarom heb ik pijn?

17 mrt. 2017 - John van der Woude

Patiënten vragen vaak: “waar zit de oorzaak van mijn pijn”. Soms hebben ze ook zelf een idee. Ze zeggen dan: “ik heb kou in mijn spieren” of “ik sta scheef”, of “ik heb een blokkade”.


Ontspanning kun je leren!

20 dec. 2016 - John van der Woude

Rust nemen en ontspanning zoeken doen we steeds vaker alleen in onze vakantie. Tussendoor tanken we niet of nauwelijks bij. En dat eist zijn tol. Ik heb weleens gelezen dat we tegenwoordig op 1 dag evenveel prikkels te verwerken krijgen als 100 jaar geleden in een heel leven. Of dat waar is weet ik niet, maar dat we steeds meer prikkels te verwerken krijgen en steeds meer keuzes moeten maken, dat is wel overduidelijk.


Pijn door stille ontstekingen?

26 mei 2016 - John Van der Woude

Stille ontstekingen, ook wel genoemd laaggradige ontstekingen en in het engels lowgrade inflammation, liggen ten grondslag aan naar schatting 90% van de ziekten. Het is een licht verhoogde activiteit van een deel van het immuunsysteem.


Kun je minder rugpijn krijgen door actief zitten? En wat is dan actief zitten? Hoe werkt het door op de rug? Is zitten het nieuwe roken? En zo ja, hoe ga je dat te lijf? Deze vragen wil ik hier beantwoorden.


Help ik heb S.O.L.K.!

07 apr. 2016 - John van der Woude

Je zult het maar hebben: een S.O.L.K., een Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klacht. Vroeger, toen ik nog bedrijfsarts was, heetten het aspecifieke klachten. Nu zeggen ze somatisch onvoldoende verklaard. Maar wat betekent dat?

Deel deze pagina

Slaap adviezen

Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt mijn document met tips 'Slaap Adviezen' helemaal gratis!


Deel deze pagina