Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBij welke klachtenVoor wieBehandelingOver JohnTarievenContact

Tips en advies

Via mijn blog deel ik tips en advies om gezonder en vitaler te leven.


22 mrt. 2019

Neuraaltherapie

20 mrt. 2018

Workshop Wim Hof Methode
Ga naar mijn blog

Vermoeidheid aanpakken en vitaler leven.

Vermoeidheid aanpakken en vitaler leven.

Integrale aanpak

Tips en advies

Via mijn blog deel ik tips en advies om gezonder en vitaler te leven.


22 mrt. 2019

Neuraaltherapie

20 mrt. 2018

Workshop Wim Hof Methode

Neuraaltherapie

22 mrt. 2019 - John Van der Woude

Als manueel arts, osteopaat en arts voor integrale geneeskunde maak ik gebruik van kennis en inzichten uit verschillende opleidingen en ben ik constant op zoek naar nieuwe methoden en technieken om mensen te helpen. Ik wil mensen meer kunnen bieden en ik vul mijn gereedschapskist met nieuwe gereedschappen om ook complexe problemen te kunnen aanpakken. In dit artikel wil ik een van mijn gereedschappen onder de aandacht brengen. Het heet Neuraaltherapie.


Velen van jullie hebben al gemerkt dat mijn praktijkvoering in de loop der jaren is veranderd. Ik ben 18 jaar geleden begonnen als manueel arts. Al snel merkte ik dat de puur mechanische benadering te beperkt is: een mens bestaat uit meer dan botten en spieren.


De reguliere geneeskunde is gespecialiseerd in acute en ernstige ziekten, maar heeft weinig te bieden als er geen afwijkingen worden gevonden bij aanvullend onderzoek, zoals bloedonderzoek, CT, MRI, PET-scan.


Help ik heb S.O.L.K.!

07 apr. 2016 - John van der Woude

Je zult het maar hebben: een S.O.L.K., een Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klacht. Vroeger, toen ik nog bedrijfsarts was, heetten het aspecifieke klachten. Nu zeggen ze somatisch onvoldoende verklaard. Maar wat betekent dat?

Protocol of maatwerk?

24 sep. 2015 - John van der Woude

Stel de overheid besluit om iedere Nederlander schoenen te verstrekken. Uiteraard stelt de overheid een commissie in om te onderzoeken hoe dit het best kan worden uitgevoerd. Hun advies luidt: mannen moeten schoenen worden verstrekt van maat 43 en vrouwen van 38,5.


Boomkracht over prikkelbare darmen

09 feb. 2015 - John van der Woude

Naar schatting 2 miljoen nederlanders heeft last van prikkelbare darmen. Dat vertelde maagdarmlever arts Otten laatst op een nascholing, die ik volgde. Het mooie van deze nascholing was dat ze het prikkelbare darm syndroom (PDS) niet meer afschilderden als een ziekte die tussen de oren zit.


De buik behandelen bij rugklachten?

02 feb. 2015 - John van der Woude

Veel mensen vragen zich af waarom ik hun buik behandel als ze komen met rugklachten. Het korte antwoord is dat in het lichaam alles met elkaar verband houdt.

Deel deze pagina

Slaap adviezen

Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt mijn document met tips 'Slaap Adviezen' helemaal gratis!